Održana tradicionalna Pasuljijada! Gosti iz cele Srbije i inostranstva! Specijalna gošća stigla iz Japana! (FOTO+VIDEO)

Veliko interesovanje za gastronomsko-turističku manifestaciju

Foto:Printscreen/Youtube
193

Tradicionalna, 29. po redu, kulinarska manifestacija i najstarije srpsko takmičenje u pripremanju čorbastog pasulja “Srebrni kazan”, u narodu poznatija kao “Pasuljijada”, održana je u subotu u Kraljevu, okupivši više 80 takmičara svrstanih u pedesetak ekipa iz gotovo svih krajeva Srbije, ali i iz inostranstva.

Prvi put sam ovde, u Kraljevu i Srbiji, i mogu vam reći da sam oduševljena toplim prijemom. Pošto ne znamo da spremamo pasulj, skuvaćemo čorbu od povrća, koja se često jede kod nas, rekla je za „Kurir“ mlada dama, pod imenom Koharu, koja je sa društvom na kraljevačku “Pasuljijadu“ došla čak iz dalekog Japana.

U organizaciji Turističke organizacije Kraljeva, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, ovo jedinstveno kulinarsko takmičenje tokom čitavog dana pratili su brojni građani, za koje je bio priređen i bogat kulturno – umetnički program.

I ove godine tradicionalno, #pasuljijada #kraljevo Rade Poštarica predstavlja #gornjimilanovac

Gepostet von Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac am Samstag, 7. September 2019

– Manifestaciju je 1989. godine osnovao kraljevački ugostitelj Jovica Aleksić koji je prvi u Srbiji došao na ideju da se organizuje takmičenje u kuvanju pasulja na otvorenom. U ono vreme to je zaista bio neobičan događaj, a danas je jedan od simbola po kojem je Kraljevo prepoznatljivo, reči su Milana Jovanovića koji je na pasulj doveo svoje unuke.

U okviru ovogodišnje “Pasuljijade”, dan ranije, u Kraljevu je održano i sedmo po redu takmičenje u pripremanju riblje čorbe pod nazivom “Riblji kotlić”, a zavesa na ovu kulinarsku manifestaciju biće spuštena u nedelju takmičenjem u spremanju ajvara – „Izađi mi na teglu“.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More