Nastavljena potraga za najbolji recept za srpski ajvar: Karavan “Izađi mi na teglu” obišao više od 20 gradova Srbije

Na Trgu kosovskih junaka okupilo se 15 takmičarskih ekipa

Foto: Printscreen/Youtube
87

Nakon Kruševca karavan nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za srpski kavijar u Kraljevu, zatim Bačkoj Topoli, Subotici, Raškoj i još preko 20 gradova širom Srbije.

Tokom vikenda Kruševcem se širio miris jeseni i pečene paprike jer je u posetu stigao karavan Izađi mi na teglu. Na Trgu kosovskih junaka okupilo se 15 takmičarskih ekipa koje su prihvatile izazov organizatora i izašle na megdan varjačama kako bi pokazali ko pravi najbolji ajvar u Kruševcu.

U oštroj konkurenciji pobedu je odnela harizmatična ekipa sjajnoj naziva “Deset ljutih sekretara” koja se, pored činjenice da je dokazala da poseduje pobednički recept, istakla i po pesmama koje su članovi ekipe spevali u čast ajvaru i svom omiljenom karavanu.

A ovako je kapiten pobedničke ekipe, Veroljub Todosijević proslavio pobedu svog tima: “Deset ljutih sekretara na tegli su opet, pola ljušte papriku ostalo ih pet. Pet ljutih sekretara ajvar već vri, i dok dvoje mešaju ostalo ih tri. Tri ljuta sekretara, lepa ko na slici, izađi mi na teglu to su pobednici!” – odrecitovao je publici nakon proglašenja.

Pobednik takmičenja poneo je pored titule najboljih ajvar majstora Grada Kruševca, i čuveni Smederevac na kojem će, kako kažu, vežbati i usavršavati svoj recept do finalnog takmičenja u Beogradu.

“Kruševac ne samo da je prestonica dobrog ukusa već je i prestonica dobre zabave! Ono što čarapani umeju da prirede našem karavanu zaista je nenadmašno. Još jednom su pokazali da su najbolji. Takmičarski štandovi bili su božanstveni, a ekipe raspoložene i noružane zdravim takmičarskim duhom” – kaže Ljiljana Vukotić, predstavnik organzatora karavana Izađi mi na teglu.

Izvor Alo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More