Nastavlja se suđenje za paljenje američke ambasade! (VIDEO)

Ročište će biti zatvoreno za javnost!

foto: Printscreen Youtube
85

Pred Višim sudom u Beogradu sutra treba iz drugog pokušaja da se održi pripremno ročište za suđenje petorici policijskih službenika koji se sumnjiče za propuste u obezbeđenju tokom i posle mitinga “Kosovo je Srbija” 2008. godine kada je zapaljena ambasada SAD u Beogradu.

Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost i na njemu će se utvrđivati koji će dokazi biti izvođeni tokom suđenja, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici.

Nakon toga, sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno i na kojem će okrivljeni moći detaljnije da iznesu svoju odbranu.

Prvobitno je ovo ročište bilo zakazano za jul ali je tada bilo odloženo.

 

U ovom slučaju, za “teško delo protiv opšte sigurnosti” optuženi su Mladen Ćuribak, Slobodan Vukolić, Stevan Bjelić, Zorana Rašković i Bojan Marković.

Oni su pored ovog krivičnog dela bili optuženi i za “zloupotrebu službenog položaja”, ali je sud zimus zaključio da “nema mesta optužbi” za to krivično delo i u tom delu optužnicu nije potvrdio.

Detalje optužnice tužilaštvo nije saopštilo.

Apelacioni sud u Beogradu je, nakon ponovljenog suđenja, zimus pravosnažno oslobodio od optužbi sedmoricu optuženih za bacanje kamenica na ambasadu SAD, odnosno krivično delo “izazivanje opšte opasnosti”.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More