Petnica i Narodni muzej u zajedničkom projektu

Foto: Facebook/ Petnica
353

Narodni muzej Srbije i Istraživačka stanica Petnica sklopili su Sporazum o saradnji, koji omogućava zajedničke aktivnosti i projekte u oblasti istraživanja kulturnih dobara, organizaciji naučnih skupova, muzeološkoj delatnosti i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Strateški dokument su potpisali direktorka Narodnog muzeja Srbije Bojana Borić Brešković i direktor IS Petnica Vigor Majić, saopštila je IS Petnica.

Astrofizičar iz NASA: Petnicu treba iskopirati svuda po svetu

“Saradnja sa vodećom nacionalnom ustanovom rezultat je višegodišnjih kontakata i uspešnih pojedinačnih aktivnosti, pa se sa pravom očekuju mnoge nove inicijative i zajednički projekti”, kaže Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice.

Očekuje se da će među prvim posledicama ovog Sporazuma biti nastavak sistematskih arheoloških istraživanja prostora Petničke pećine kao i angažovanje Laboratorije za arheologiju IS Petnica u projektima Narodnog muzeja Srbije.

Iskustva Petnice tražena u svetu (FOTO)

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna neprofitna organizacija koja od 1982. godine radi kao jedinstveni nacionalni centar namenjen naprednom dodatnom vanškolskom obrazovanju i podršci mladima uzrasta 14-19 godina, koji pokazuju izrazito visok stepen zainteresovanosti i sposobnosti u domenu prirodnih i društvenih nauka i savremenih tehnologija.

Danas je IS Petnica najveći evropski i u samom vrhu svetskih centara za profesionalni vanškolski rad sa mladim talentima u nauci i tehnologiji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More