Čak sedam medalja osvojili u Dubaiju: Deca iz Srbije najbolja u brzom računanju bez olovke i papira

U takmičenju u mentalnoj aritmetici učestvovalo više od 2.000 dece iz 16 zemalja sveta.

Foto:Youtube Printscreen
181

Deca iz Srbije koja uče mentalnu aritmetiku osvojila su sedam medalja na internacionalnom takmičenju u Dubaiju, na kojem je učestvovalo više od 2.000 dece iz 16 zemalja sveta, piše portal Serbian Times

Srpski tim, u kojem je bilo osmoro dece iz edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša, koja uče mentalnu aritmetiku po indijskoj metodi “BrainObrain”, osvojio je dva trofeja, dve zlatne i tri srebrne metalje, navodi se u saopštenju.

Ekipu koja je proslavila ime Srbije na tom međunarodnom takmičenju čine: Anja Jojić zlatna medalja, Beograd, Vidikovac, Andrija Grujučić, srebrna medalja, Beograd, Vidikovac, Katarina Birčanin, srebrna medalja, Beograd, Voždovac, Nenad Dimitrijević, trofej, Inđija, Andrej Jovanović, trofej, Niš, Mihajlo Stanojević, zlatna medalja, Zaječar i Teodora Bogdanović, srebrna medalja, Niš.

Male mentalne aritmetičare su za takmičenje u Dubaiju spremali edukatori Jelena Nikolić iz Niša, Blagoja Ilieski i Katarina Stojanović iz Beograda.

“BrainObrain” je, kako se navodi u saopštenju, liderska dečija obrazovna platforma koja je tokom 16 godina sa uspehom transformisala više od dva miliona dece širom sveta.

Mentalna aritmetika je sposobnost brzog i tačnog računanja bez korištenja olovke i papira ili drugog pomagala. Program mentalne aritmetike je namenjen intelektualnom razvoju dece koji su osmislili psiholozi, pedagozi i drugi stručnjaci iz oblasti edukacije. Metod podrazumeva upotrebu drevne računaljke abakus (jap. Soroban) čijom vizuelizacijom se postiže izvanredno brzo računanje. Cilj je razvoj koncentracije, vizuelizacije, pažnje, memorije, analitičkog razmišljanja i logike kod dece.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More