Desetogodišnjak iz Subotice postavio novi srpski rekord u plivanju! (FOTO)

Neverovatni “delfin”, plivač subotičkog PK “Spartak”, Leon Hemi (10) isplivao je ovog meseca na međunarodnom takmičenju u mađarskom gradu Hodmezuvašarhelj 100 metara za samo 1:07:16, što je za osam stotinki brže od prethodnog državnog rekorda Srbije

foto: Youtube Printscreen
278

Leon Hemi, desetogodišnjak iz Subotice, postavio je novi srpski rekord u plivanju na 100 metara slobodnim stilom i potvrdio da je u svojoj generaciji najbrži.

Neverovatni “delfin”, plivač subotičkog PK “Spartak”, Leon Hemi (10) isplivao je ovog meseca na međunarodnom takmičenju u mađarskom gradu Hodmezuvašarhelj 100 metara za samo 1:07:16, što je za osam stotinki brže od prethodnog državnog rekorda Srbije u kategoriji plivača do 10 godina.

Hemi Leon je danas oborio rekord Srbije za decake do 10 godina.Cestitke za veliki uspeh njemu,roditeljima,trenerima i svima koji su bili uz njega…👍

Gepostet von Olimpik Subotica – Sportska škola am Sonntag, 13. Oktober 2019

 

Leon je na istom takmičenju osvojio pet medalja, od čega čak tri zlata, a ubrzo nakon što je postavio nacionalni rekord nastupio je na takmičenju u Novom Sadu gde je uzeo još tri zlatne medalje.

O zlatnom subotičkom delfinu mediji su pisali u maju jer se za samo dve godine od kada trenira plivanje osvojio više od stotinu medalja i titule najboljeg.

Leon je odličan učenik četvrtog razreda, nedeljno ima devet treninga, a na svakom takmičenju penje se na pobednički tron.

Vredni dečak ljubav prema plivanju i talenat koji ima već je pokazao u Mađarskoj, koja mnogo ulaže u plivanje. U žestokoj konkurenciji iz te države dolazio je i sa po četiri zlata.

Za Leona kažu da je vođa generacije i da vremena koja isplivava mogu da se porede sa svetskim rezultatima, što ga vodi ka rekordima, a prvi je upravo upisao u istoriju srpskog sporta.

– Posvećen je treninzima i vrlo je disciplinovan. Kod njega nema kolebanja. Ima odlike vrhunskih plivača. Vrhunsko je dete i korektan sportista – kaže trener Milan Jovanović.

Pred najbržim u generaciji desetogišnjaka, sprinterom u vodi, su već novi ciljevi.

– Jako volim da plivam, a najdraži stil mi je kraul. Pre takmičenja se skoncentrišem i poslušam trenera. Uživam u vodi, a zahvaljujući plivanju naučio sam šta je fer plej – kaže Leon.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More