Beograd pre podne na prvom mestu najzagađenijih gradova na planeti!

Prema oceni Gradskog zavoda za javno zdravlje, vazduh u Beogradu je u 12h označen kao "jako zagađen"

Foto:Printscreen Youtube
206

Prema oceni Gradskog zavoda za javno zdravlje, vazduh u Beogradu je u 12h označen kao “jako zagađen”, objavljeno je na zvaničnoj gradskoj aplikaciji “Beoeko”.

I podaci sa specijalizovanog sajta AirVisual govore da je vazduh u glavnom gradu Srbije “jako nezdrav” pa je AirVisual  prema podacima o kvalitetu vazduha od 11 časova, Beograd svrstao na 1. mesto najzagađenijih gradova na planeti.

Prema preporukama sa sajta AirVisual, Beograđani bi trebalo da nose maske, prečišćavaju vazduh u prostorijama, drže prozore svojih domova zatvorenim i da izbegavaju spoljašnje aktivnosti.

Najzagađenije opštine, prema AirVisualu, su Novi Beograd i Stari grad.

Preporuka za osetljive grupe stanovništva, na sajtu Beoeko, koji je vazduh u Beogradu ocenio kao “jako zagađen”, je – izbegavati sve fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skratiti boravak na otvorenom, preusmeriti obavljanje uobičajenih aktivnosti u zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha ,piše N1

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More