Srpski seljak poklonio pet tona krompira Crvenom krstu u Obrenovcu!

Planinski krompir sa Suvobora na ovaj način obogatiće trpeze onih koji se sada bore za svaki obrok, a ovog povrća neće faliti ni ako ovo vanredno stanje potraje

334

Planinski krompir sa Suvobora na ovaj način obogatiće trpeze onih koji se sada bore za svaki obrok, a ovog povrća neće faliti ni ako ovo vanredno stanje potraje, jer vredni poljoprivrednici već se pripremaju za novu setvu, pipe portal Serbian Times

Na muci se poznaju junaci, a u vreme epidemije ono što najviše dolazi do izražaja su humnost i solidarnost. Svako daje koliko i šta može, kako bi neko ko nema ništa mogao lakše da pregura ovaj težak period.

Stanko Tomović iz Suvoborskog sela Koštunići već decenijama se bavi uzgojem krompira i upravo je ovu neophodnu namirnicu poklonio najugroženijima.

„Sad više nego ikad moramo voditi računa jedni o drugima. I kad su bile velike poplave slali smo naše proizvode najugroženijima,  a sada smo odlučili pokloniti pet tona crvenog krompira, flaširanu vodu i tonu masti Crvenom krstu u Obrenovcu“, rekao je Stanko.

Planinski krompir sa Suvobora na ovaj način obogatiće trpeze onih koji se sada bore za svaki obrok, a ovog povrća neće faliti ni ako ovo vanredno stanje potraje, jer vredni poljoprivrednici već se pripremaju za novu setvu.

„U našem selu nema korone, svi su zdravi, ali se i pridržavaju pravila. Krompir gajimo na 20 hektara i vreme setve se bliži, sledeće sedmice počinjemo, tako da će krompira biti i za naše ljude, ali i za izvoz“, kaže ovaj seoski domaćin.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More