Konkurs fotografija nestvarno lepe Srbije, u vrhu čak dve sa Kosova i Metohije

Foto: printscreen/slikesrbije.rs
190

Internet platforma Slike Srbije organizovala je konkurs „100 najlepših slika Srbije“. Na rang listu 12 najboljih fotografija dospele su i dve fotografije sa Kosova i Metohije. Slika sa Berima, vrha planine Mokra Gora u Zubinom Potoku, rangirala se na prestižno, treće mesto, dok je pobednička fotografija, predeo Metohije, slikan sa Šar-planine.

Foto: Slike Srbije, konkurs „100 najlepših slika Srbije“, autor Boban Stojanović. Metohija pod maglom, fotografija uslikana sa Šare, pobednička fotografija

Foto konkurs „100 najlepših slika Srbije“ sastojao se iz dva dela, u prvom je glasovima registrovanih korisnika izabrano 100 fotografija koje će biti predstavljanje na velikoj izložbi u prostorijama Dorćol-Platz-a, dok je u drugoj kategoriji stručni žiri odabrao 12 najboljih fotografija među kojima se opet, u drugom krugu glasanja, glasalo za pobedničku.

Foto: Slike Srbije, konkurs „100 najlepših slika Srbije“, autor Dragiša Mijačić. Fotografija uslikana na deonici Via Feratta-e na Mokroj Gori u Zubinom Potoku

U 12 najboljih fotografija odlukom stručnog žirija našle su se dve fotografije – jedna zabeležena u kosovskoj, druga u metohijskoj oblasti. Obe fotografije uslikali su lokalci, Boban Stojanović sa Brezovice, autor je pobedničke fotografije, a fotografija Dragiše Mijačića iz Zubinog Potoka plasirala se na treće mesto.

Foto: Slike Srbije, konkurs „100 najlepših slika Srbije“, autor Dragiša Branko Radičević, planina Rtanj

Konkurs je trajao od 12. do 24. decembra, a organizatori navode da im je cilj bio da u duhu zadužbinarstva sakupe i svima pokažu „tu jedinstvenu i neponovljivu lepotu“ Srbije, jer kako navode u konkursu, „lepotu vidimo tek kada je zaustavimo i damo sebi vremena“.

Trećeplasirana fotografija autora Dragiše Mijačića.

I prošle godine, fotografija očaravajućih predela Kosova i Metohije proglašena je za pobedničku. Reč je o fotografiji autorke Mine Jevremović, koja je uslikala predele Leposavića.

Ostale fotografije možete pogledati ovde.

Izvor Kossev
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More